• +45 2270 4064
  • info@dinkoreskolehorsens.dk

Kørekort som 17 årig.

Kørekort som 17 årig.

Det er nu vedtaget, at du som 17 årig må tage kørekort.

Fra 1. januar 2017 må du som 17 årig starte på samme vilkår som de 18 årige, altså begynde øvelsekørsel 3 mdr. før du fylder 17 år. Køreprøven kan aflægges når du er fyldt 17 år.

Når køreprøven er bestået må du køre bil på særlige betingelser, som er følgende:

  • Du skal have en person på forsædet ved siden af dig.
  • Personen skal være fyldt 30 år og have været i besiddelse af et gyldigt kørekort i mindst 10 år og desuden ikke være frakendt førerretten de sidste 10 år.
  • Vedkommende skal være ædru, og selv opfylde betingelserne for at måtte føre bil.

 

Samtykkeerklæring

Før du starter på køreskolen, skal du sikre dig, at begge dine forældre (indehavere af forældremyndigheden) vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. De skal nemlig skrive under på en samtykkeerklæring, at de giver dig lov på din ansøgning om kørekort.
Download samtykkeerklæring her.

Ledsagerblanket

Det er den 17-årige førers ansvar, at ledsageren er klar over, hvilke krav der stilles til ham/hende. Det skal kunne dokumenteres overfor politiet, at den 17-årige har oplyst ledsageren om de krav, denne skal opfylde.

Det er derfor en god ide, at både ledsager og fører udfylder og underskriver en særlig ledsagerblanket forud for kørslen. Det sikrer, at der er dokumentation for, at den 17-årige har oplyst ledsageren om kravene, og at ledsageren er orienteret om kravene.
Download ledsagerblanket her.

 

Carsten Malmstrøm